sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Uunipunajuuria ja vuohenjuustoa

Tämä lisuke on Hesarin Ruoka torstain "Luodut toisilleen" sarjasta jossa esitellään makuja joiden yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa.

Tämä tuli kokeiltua karitsan ulkofileen ja valkosipuliperunoiden kanssa lisukkeena ja oli kyllä miellyttävä yllätys.

Lainaus Hesarista:

"Punajuuren ja vuohenjuuston liitto on tuttu monen ravintolan ruokalistalta, eikä ihme. Punajuuren makea ominaismaku sopii täydellisesti hieman happaman vuohenjuuston kumppaniksi.
Jos makuparia haluaa viilata vielä pidemmälle, mausteeksi voi valita esimerkiksi salvian tai rosmariinin. Myös pippurinen rucola toimii hyvin vuohenjuuston ja punajuurten kera. "
1 kg punajuuria
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl sokeria
½ dl balsamiviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
10 salvian lehteä
suolaa ja mustapippuria
200 g vuohenjuustoa (chèvre)
 
 Paahda punajuuret 190-asteisessa uunissa kypsiksi kuorineen. Kypsyminen vien noin puolitoista tuntia. Anna jäähtyä.
 Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi, laita kulhoon. Sekoita mukaan sokeri, viinietikka ja oliiviöljy.
 Kuori ja lohko punajuuret. Lisää kulhoon hienonnettu salvia ja punajuuret. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita tarjoiluastiaan ja murusta päälle vuohenjuustoa. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti