torstai 10. tammikuuta 2013

Ruis-puolukka kääretorttu

Valion reseptivihkosta vuodelta 2004 talteenotettu resepti. Ruis, puolukka ja jäätelö ... hmmmm
Yhdistelmä ei ihan heti tulisi mieleen mutta toimii...

Pohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhoja

Täyte:

1 l Valion vaniljajäätelöä
1 1/2 dl puolukkasurvosta
n. 1 dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 7 min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irroita paistopaperi.
Valmista täyte. Mausta puolukkasurvos sokerilla. Maista ja lisää sokeria halutessasi. Notkista jäätelö. Lisää joukkoon puolukkasurvos. Sekoita. Levitä seos torttupohjalle. Kääri rullaksi. Paketoi. Pakasta vähintään pari tuntia. Leikkaa viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti