tiistai 8. tammikuuta 2013

Deep dish apple pie

Varmaan reilut parikymmentä vuotta on tämä ohje pysynyt tallessa.Ohje on saatu entisiltä naapureilta joskus 80-luvun lopussa.


Sekoitetaan seuraavat ainekset keskenään:
1 lasi sokeria
0,5 lasia jauhoja
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa

Noin 1 kg lohkottuja omenia sekoitetaan seokseen ja laitetaan kaikki uuninkestävään vuokaan.

Sekoitetaan "taikinaköntsä" sekoittamalla allamainitut:

1 lasi jauhoja
0,5 tl suolaa
1/3 lasia sulatettua margariinia tai voita
2 - 3 rkl kylmää vettä

Taikina joko kaaviloidaan tai muuten painelemalla asetellaan "kanneksi" omenoiden päälle.

Paistetaan 220 asteessa n.  1 h ja nautitaan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti