Varmaan reilut parikymmentä vuotta on tämä ohje pysynyt tallessa.Ohje on saatu entisiltä naapureilta joskus 80-luvun lopussa.
Sekoitetaan seuraavat ainekset keskenään:
1 lasi sokeria
0,5 lasia jauhoja
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
Noin 1 kg lohkottuja omenia sekoitetaan seokseen ja laitetaan kaikki uuninkestävään vuokaan.
Sekoitetaan "taikinaköntsä" sekoittamalla allamainitut:
1 lasi jauhoja
0,5 tl suolaa
1/3 lasia sulatettua margariinia tai voita
2 - 3 rkl kylmää vettä
Taikina joko kaaviloidaan tai muuten painelemalla asetellaan "kanneksi" omenoiden päälle.
Paistetaan 220 asteessa n. 1 h ja nautitaan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti