tiistai 8. tammikuuta 2013

Kurkkupiirakka

Helppo ja nopea iltapalapiirakka.

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kokojyväsämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl cayennepippuria
50 gr voita tai öljyä
2 dl juustoraastetta
1,5 dl maitoa

Täyte:

300 - 400 gr jauhelihaa
rouhittua musta- ja valkopippuria
suolaa
puolikas tuoretta kurkkua
1 sipuli
5 dl juuustoraastetta

Lisää kuivien aineiden joukkoon rasva, juustoraaste ja neste. Sekoita taikina nopeasti ja levitä uunipellille käyttäen leivinpaperia.
Voitele pinta maidolla, pistele haarukalla ja paista n. 10 min 225 asteessa.

Ruskista jauheliha ja mausta. Lisää hienonnettu kurkku ja sipuli. Sirottele puolikypsän pohjan päälle valkosipulisuolaa ja levitä täyte.Lopuksi runsaasti juustoraastetta päälle, paista vielä n. 10 minuuttia 225 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti