2 kanan rintafilettä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
150 g chorizo-makkaraa
500 g simpukoita kuorineen
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 keltainen sipuli paloiteltuna
3 dl arborio-riisiä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl tulista paprikajauhetta
2 dl valkoviiniä
4-5 dl kanalientä
250 g (jätti)katkaravunpyrstöjä (mielellään raakoja)
(halutessasi mustekalan renkaita)
1 vihreä paprika
persiljapuntti
1 sitruuna
Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kana ja paistele kypsäksi. Siirrä kasarin reunoille odottamaan. Lisää kuutioitu chorizo ja paistele muutama minuutti. Lisää pieneksi pilkottu, vihreä paprika ja paistele.
Lisää riisi ja paistele öljyssä käännellen pari minuuttia. Lisää suola ja pippuri, paprika ja kurkuma. Lisää kuutioiksi pilkotut tomaatit ja kääntele hyvin pannulla. Lisää kasariin viini ja hämmentele, kunnes neste on haihtunut. Lisää kanaliemi, nosta hiukan lämpöä niin, että neste kiehuu. Alenna sitten lämpöä ja lisää kana paellaan. Laita kansi päälle ja anna riisin hautua miedossa lämpötilassa noin 17 minuuttia.
Lisää simpukat, katkaravunpyrstöt (ja mustekalat) ja herneet ja kääntele parin minuutin ajan, kunnes äyräiset ovat kypsyneet.
Ripottele päälle persiljaa. Tarkista maku. Leikkaa sitruunasta 1/3 ja purista paellan sekaan. Varaa tarjoilua varten sitruunalohkot jokaiselle syöjälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti