maanantai 26. joulukuuta 2016

Riimihärkä

400 g härän ulko- tai sisäfilettä
2 rkl karkeaa suolaa 
1 rkl rouhittua musta-, valko- ja viherpippuria
1/2 tl basilikaa
1/2 tl timjamia

Sekoita suola ja mausteet keskenään. Poista lihasta kalvo terävällä veitsellä ja hiero mausteet lihan pintaan. Pane liha liha alumiinifolioon/muovipussiin ja sulje se. Anna lihan maustua jääkaapissa pari päivää välillä kääntäen.
Puhdista liha mausteista ja siirrä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua muovipussissa pakastimeen.
Leikkaa vähän jäätynyt liha terävällä veitsellä hyvin ohuiksi viipaleiksi.
 Tarjoa riimihärkä alkupalana, voileipäpöydässä tai pikku illallisilla esim uuniperunoiden, perunasalaatin tai keitettyjen kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti