perjantai 30. joulukuuta 2016

Pepperonilasagne

Ainekset
6 annosta 
Pepperoni-jauhelihakastike
1400 gjauhelihaa 
21 rklöljyä 
31sipuli 
450 gpepperoniviipaleita 
51 prk(400 g) tomaattimurskaa 
60,5 dlvettä 
72 rkltomaattisosetta 
81 rklpunaviinietikkaa 
91 rklfariinisokeria 
101 tloregano 
11ripaussuolaa 
12ripausrouhittua mustapippuria 
Juustokastike
13 rklmargariinia 
24 rklvehnäjauhoa 
37 dlmaitoa 
40,5 pussia(75 g) texmex-juustoraastetta 
Pinnalle
125 gpepperoniviipaleita 
20,5 pussia(75 g) texmex-juustoraastetta 
Lisäksi
19lasagnelevyä
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pannulla jauheliha. Lisää sipuli. Saksi joukkoon pepperoniviipaleet.
2. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.
3. Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon osa juustoraasteesta.
4. Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.
5. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.
6. Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti