Ainekset
6 annosta
Pepperoni-jauhelihakastike | ||
1 | 400 g | jauhelihaa |
2 | 1 rkl | öljyä |
3 | 1 | sipuli |
4 | 50 g | pepperoniviipaleita |
5 | 1 prk | (400 g) tomaattimurskaa |
6 | 0,5 dl | vettä |
7 | 2 rkl | tomaattisosetta |
8 | 1 rkl | punaviinietikkaa |
9 | 1 rkl | fariinisokeria |
10 | 1 tl | oregano |
11 | ripaus | suolaa |
12 | ripaus | rouhittua mustapippuria |
Juustokastike | ||
1 | 3 rkl | margariinia |
2 | 4 rkl | vehnäjauhoa |
3 | 7 dl | maitoa |
4 | 0,5 pussia | (75 g) texmex-juustoraastetta |
Pinnalle | ||
1 | 25 g | pepperoniviipaleita |
2 | 0,5 pussia | (75 g) texmex-juustoraastetta |
Lisäksi | ||
1 | 9 | lasagnelevyä |
2. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.
3. Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon osa juustoraasteesta.
4. Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.
5. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.
6. Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti