maanantai 25. lokakuuta 2021

Anjovispasta

 Rapea leipämuru yhdistettynä suolaisen anjoviksen puraisuun tekee pastasta astetta parempaa arkiruokaa. Anjovis hajoaa kuuman öljyn joukkoon ja antaa ruualle säväyksen, jota chili ja valkosipuli komppaavat.

Tämä resepti on poimittu talteen Glorian ruoka & viini lehdestä.



Ainekset:

400 g linguinepastaa tai spagettia

1 prk ( 125/79 g ) anjovista

3 valkosipulin kynttä

1 - 2 punaista chiliä

100 g lehtikaalia ( enempi ei haittaa )

2 rkl oliiviöljyä

1/2 sitruuna

1/4 tl mustapippuria

Leipämuru:

50 g kuivahtanutta leipää

2 rkl oliiviöljyä

3 lehtipersiljan oksaa

Työvaiheet:

Laita pastavesi kiehumaan.

Valuta ja hienonna anjovikset. Viipaloi valkosipulinkynnet, poista chileistä siemenet ja hienonna chilit. Leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet.

Tee leipämuru. Hienonna leipä veitsellä. Murua tulisi olla noin 2 dl. Lämmitä öljy paistinpannussa ja paista leipämurut rapeiksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se leipämurun joukkoon. Kaada murut talouspaperin päälle valumaan. Pyyhi pannu puhtaaksi.

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Kuumenna öljy pannussa, lisää anjovikset ja paista kunnes kalat alkavat liueta öljyn joukkoon.Lisää valkosipulit ja chili. Paista sekoittaen minuutti ja lisää lehtikaali.

Nostele kypsä pasta suoraan kattilasta pannulle pastakauhan avulla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Purista sitruunasta mehua 1 rkl pastan joukkoon. Mausta ruoka mustapippurilla.

Jaa pasta lautasille ( mielellään lämmitetyille! ) ja ripottele leipämurua päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti