maanantai 25. lokakuuta 2021

Kurpitsa-omenakeitto

 Soseutettu kurpitsakeitto saa makua tilkkasesta omenamehua ja sakeutta valkoisista pavuista. Keiton kanssa tarjotaan raikasta jogurtti-omenaraastetta.

Ohje on Valion sivuilta.



Ainekset:

1 kg myskikurpitsaa ( n. 650 g hedelmälihaa, enempi ei haitta )

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 sipulia

1 pkt ( a' 285 g ) kypsiä valkoisia papuja, esim. GoGreen 

2 dl ruokakermaa

1 1/2 dl omenatäysmehua

1/4 tl jauhettua valkopippuria

1/2 tl suolaa

Jogurtti-omenaraaste:

2 dl turkkilaista jugurttia

300 g kotimaisia omenoita

1 tl sokeria tai hunajaa

Ohje:

Halkaise kurpitsa. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele hedelmäliha kuutioiksi.

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kurpitsapalat ja lohkotut sipulit. Keitä kannen alla 10 - 15 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää joukkoon huuhdotut pavut. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää ruokakerma, mehu ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

Mittaa jogurtti kulhoon. Raasta omenat karkealla raastinterällä, lisää joukkoon. Mausta seos tarvittaessa sokerilla tai hunajalla.

Lisää keittoannoksiin jogurtti-omenaraastetta. Tarjoa joko pääruokana tai alkuruokakeittona.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti