maanantai 25. lokakuuta 2021

Butter chicken eli intialainen voikana


Ohje on K-ruoka.fi sivustolta

Ainekset:

1 rs ( 500 g ) broilerin fileepihvejä
2-3 rkl voita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl garam masala-mausteseosta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 mieto punainen chili
1 prk ( 500 g ) paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
3/4 tl suolaa
sokeria
1 prk ( 2 dl ) ruokakermaa


 Kuutioi broilerit ja ruskista ne voissa
paistokasarissa. Siirä lautaselle odottamaan.

 Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kääntele vielä hetki. Poista chilistä siemnet ja hienonna se. 

 Lisää kasariin paseerattu tomaatti ja tomaattisose, chili, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen broilerit ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 - 20 minuuttia.

 Lisää lopuksi kastikkeeseen ruokakerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarjoa voikana basmatiriisin ja naan leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti