sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Omenapiirakka

”Somehittipiirakka” bloggaaja Satu Koivistolta.

Pohja käy mainiosti mm. Mustikkapiirakkaan mutta silloin kannattanee jättää kardemumma pois.

Pohja käy hyvin myös vaikka raparperi- , aprikoosi- tai päärynäpiirakan pohjaksi. 



Pohja:

200 g pehmeää voita

2 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja

Päälle:

n. 10 kirpeää, mieluiten kotimaista omenaa ( 1 1/4 l lohkoja )

1 rkl sokeria

1 tl kanelia

1. Vaahdota voi ja sokeria sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.

2. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä taikina uunivuokaan tai pienelle uunipellille leivinpaperin päälle ( esim.29 x 24 cm ).

4. Pese ja kuivaa omenat. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista kota, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Lado omenaviipaleet tiiviisti taikina päälle. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle.

5. Paista piirakkaa 200-asteisesen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti. Syö jäähtyneenä, vielä hiukan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti