Yksi syksyllä -25 Herkuttelevissa herroissa tehdyistä resepteistä ja yks maukkaimmista-
Ohje näyttää olevan peräisin Kotikokki.net sivustolta. Tästä tulee valtava määrä keittoa ja itse ainakin aion seuraavalla kerralla puolittaa määrän hieman soveltaen tätä reseptiä.
Raaka-aineet:
500 g keittojuureksia
500 g perunaa kuutioituna
pieni nokare voita
vettä sen verran että kasvikset peittyy ( n. 1 l )
500 g kylmäsavustettua lohta suikaloituna
1 sipuli silputtuna
1 kalaliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
valkopippuria myllystä
200 g tuorejuustoa ( maustamaton tai esim kylmäsavulohi )
2 dl kuohukermaa
reilusti tilliä silputtuna
( suolaa ), älä lisää suolaa maistamatta
Valmistus:
Sulata voi kattilassa, lisää kasvikset ja freesaa hetki, lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet.
Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat melkein kypsät. Lisää suikaloitu lohi, kerma ja tuorejuusto, anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Viimeistele tillisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti