Aasialaiset tonnikalapihvit, riisiä & marinoituja kurkkuja
Tämä resepti on yksi resepteistä joita tehtiin "Herkuttelevat herrat" kansalaisopiston kurssilla. Kovasti ihmettelimme miten näistä aineksista sai niin maukasta ruokaa.
Alunperin resepti näyttää löytyvän Ruokaboksi.fi sivustolta.
Ainekset:
Pihvit:Aasialaiset tonnikalapihvit, riisiä & marinoituja kurkkuja
2 tlk tonnikalaa
1 kananmuna
n. 1,25 dl vehnäjauhoja
2 porkkanaa
0,5 ps kevätsipulia
1 tl suolaa
n. 1,5 - 2 dl Sweet chilikastiketta
paistamiseen öljyä
Marinoidut kurkut:
1 kurkku
0,5 ps kevätsipulia
1 limen kuori raastettuna + mehu
ripaus suolaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Pihvejä tulee noin 8 ja ne maistuvat esim basmatiriisin kanssa ( ja marinoitujen kurkkujen ).
1) Valuta tonnikalat ja lisää kulhoon. Riko kanamuna tonnikalan sekaan. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat joukkoon.
2) Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita puolet kulhoon taikinan joukkoon. Maustataikina suolalla ja sweet chilikastikkeella. Sekoita ja jätä hetkeksi maustumaan.
3) Huuhtele ja pilko kurkku toiseen kulhoon. Lisää sekaan jäljelläolevat kevätsipulit. Raasta joukkoon pestyn limen kuori ja purista myös mehu sekaan.Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4) Muotoile pihvitaikinasta pihvejä ( öljyllä ) kostutetuin käsin.
5) Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Nostele pihvit ( 4 kpl kerralla ) pannulle. Paistapihvejä noin 3 - 4 minuuttia per puoli. Lisää pannulle öljyä pihvien paistamisen välissä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti