keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Kasvislasagne a'la Matt Preston



Sofrito:
0,8 dl oliiviöljyä
2 isoa sipulia hienonnettuna
2 porkkanaa hienonnettuna
3 sellerinvartta hienonnettuna
4 murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyrettä

700 ml tomaattipassataa
400 g tomaattimurska
4 laakerinlehteä
2 lihaliemikuutiota
1,5 dl vettä
suolaaa ja mustapppuria

Bechamelkastike:
0,5 l maitoa
paketti pakastepinaattia sulatettuna ja ylimääräinen neste puristettuna pois

Roux:
70 g voita
vehnäjauhoja reilut puoli dl
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Päälle:
kupillinen mozzarrellaraastetta
puoli kupillista parmesaania raastettuna

Lisäksi.
lasagnelevyjä
3 kesäkurpitsaa

Tomaattikatiketta varten tehdään ensin sofrito=> freesataan oliiviöljyssä sipuli, porkkana, selleri. Lisätään loppuvaiheessa valkosipuli ja tomaattipyre.
Lopuksi lisätään muut ainekset ja annetaan kiehua pienellä lämmöllä noin 40 minuuttia.

Kesäkurpitsasta leikataan pituussuunnassa noin 1 sentin paksuisia viipaleita jotka paistetaan ja ruskistetaan kevyesti oliiviöljyssä.

Bechamelkastiketta varten pinaatti ja osa maidosta hienonnetaan sauvasekoittimella.
Kasarissa sulatetaan voi ja hämmennetään jauhot sekaan. Lisätään maitoaa ja pinaatti-maitoseosta ja matalalla lämmöllä keitetään noin 5 minuuttia hämmentäen välillä jottei pala pohjaan. Maustetaaan muskotilla.

Uuni päälle ja lämpötilaksi 180 astetta.

Ladotaan kerroksittain seuraavasti:
1/3 tomaattikastikkeesta - lasagnelevyjä - 1/3 tomaattikastikkeesta - kesäkurpitsa - lasagnelevyjä - 1/3 tomaattikastikkeesta - pinaatti bechamel - mozzarella - parmesaani

Unnissa noin 40 - 50 minuuttia, tarvittaessa lopussa alumiinifolio päälle jos pinta palaa liikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti