torstai 3. lokakuuta 2019

Kape Aihisen makaronilaatikko



5 dl makaronia
1 pkt pekonia ( 170 g )
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk ( 180 g ) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/2 tl suolaa
5 dl kuohukermaa
2 munaa
voita uunivuoan voiteluun

1. Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pasta ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkotomaateista öljy. Voit säästää sen esim. salaaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.

2. Kuumenna iso paistinpannu kuumaksi ja lirauta siihen rypsiöljyä. Ruskista jauhelihat osissa, jotta pannu pysyy koko ajan riittävän kuumana ( 2/3-osaa tyhjää tilaaa ). Laita paistettu jauheliha kulhoon odottamaan.

3. Paista pekonit pannuussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista viel n. 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden ainesten joukkoon.

5. Voitelee uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi tai vaikka yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti