Alkuperäinen resepti on Yotam Ottolenghin kirjasta " Plenty more", Baked orzo with mozzarella and oregano. Allaoleva on Helsingin sanomien "Kiusauksessa"-blogista ja sitä on hyvin vähän muunneltu alkuperäiseen nähden.
To-del-la maukas ja pastavuoka ja malliesimerkki kuinka simppeleistä aineksista saa maittavaa ruokaa.
1 munakoiso ( 300g )
4 porkkanaa ( 300 g )
2 - 4 varsisellerin vartta ( 200 g )
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
250 g orzo-pastaa
4 dl vettä
1 kasvisfondinappi
1 1/2 tl timjamia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 sitruunan kuori
50 g parmesaania
250 g kovaa mozzarellaa ( tanko )
3 tomaattia
1 tl oreganoa
Poista munakoisosta päät ja viipaloi se. Leikkaa sivuiltaan noin2-senttisiksi kuutioiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Huuhtele ja paloittele varsisellerit.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
Kuumenna öljyä ja paista ensin munakoisopaloja noin 8 minuuttia. Siirrä syrjään.
Lisää öljyä ja paista porkkana- ja varsiselleripaloja muutama minuutti. Lisää sipuli ja jatka kuullottaen vielä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele vielä hetki.
Lisää vesi, kasvisfondinappi, timjami, suola ja pippuri. Kuumenna ja sekoittele sen verran että fondinappi sulaa.
Mittaa uunivuokaan orzopasta. Sekoita munakoisopalat joukkoon.. Kaada sekaan kasvis-liemiseos pannulta.
Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ja sekoita vuokaan.
Raasta parmesaani ja paloittele mozzarella, sekoita joukkoon.
Poista tomaateista kanta ja viipaloi tomaatit paistoksen päälle.
Ripottele tomaateille hiven suolaa ja kuivattu oregano. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria myllystä.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti