Tästä ohjeesta tulee piirakkavuoallinen, kaksinkertaisella annoksella pellillinen.
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
Täyte:
100 g fetajuustoa
oliiveja maun mukaan( kalamata )
noin 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni paprika paloiteltuna
1/2 ruukku basilikaa silputtuna tai 2 tl kuivattuna
( 1 tlk tonnikalaa )
( 1/2 - 1 dl pinjansiemeniä tai esim. auringonkukan siemeniä )
2 munaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
1. Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäisiksi, lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voideltuun piirakkavuokaan.
2. Paloittele feta, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit ja paprika. Silppua basilika ja hienonna tonnikala. Levitä ainekset pohjan päälle ja ripottele lopuksi päälle pinjansiement.
3. Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste j a kaada täytteiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia.
Alkuperäinen resepti Hellapoliisilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti