tiistai 1. toukokuuta 2018

Paholaisen hillo


Alkuperäinen ohje Dansukkerin sivuilta.
Erinomainen lisuke esim grillatun lihan kanssa.


Raaka-aineet

800 g    tomaattimurskaa
400g     punaisia paprikoita ( n. 2 kpl koosta riippuen )
1           sipuli
2-4 kpl punaista chiliä
6-8 kpl valkosipulin kynttä
1 tl       suolaa
1 tl       mustapippurirouhetta
2 tl       oreganoa
1/2 dl   etikkaa ( esim omenaviinietikkaa )
1 pkt    Dansukker hillo-marmeladisokeria

Valmistus

Kaada tomaattimurska kattilaan. Pilko paprikat ja sipuli pieneksi silpuksi. Halkaise chilit ja poista siemenet esimerkiksi valuvan veden avulla. Pilko myös chilit pieneksi silpuksi. Chilien käsittelyssä kannattaa käyttää suojahanskoja (esim. kauppojen siivousosaltolta saa kertakäyttömuovihanskoja).
Laita silput kattilaan tomaattimurskan sekaan. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa joukkoon. Lisää myös mausteet ja sekoita. Anna kiehua 30-40 minuuttia. Sekoittele välillä.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kiehauta uudelleen ja keitä noin 5 minuuttia.
Jäähdytä hetki ja laita hillo lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä.

Vinkki säilöntään:
Pese lasipurkit kansineen huolellisesti. Kun hillo kiehuu laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Laita purkit kylmään uuniin (ei kuumaan etteivät purkit räjähdä lämmönvaihtelun vuoksi) ja anna olla siellä noin puoli tuntia. Samaan aikaan keitä purkkien kannet kattilassa, jossa on vettä sen verran että kannet peittyvät. Nämä toimenpiteet steriloivat purkit ja pitävät bakteerit loitolla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti