sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

BBQ-ribsit

Ainekset 4 annosta

n. 2 kg Spare ribsejä ( HK Viljaporsaan ribsejä, king ribsejä )
n. 2 l vettä
1/2 tlk ( â 0,5 l ) tummaa lager olutta
1 rkl suolaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi

BBQ-kastike

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 tlk tummaa lager olutta
1/2 dl omenaviinietikkaa
3/4 dl chilikastiketta
2 dl ketsuppia
1/2 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 dl fariinisokeria
1 tl rakuunaa

Valmistus

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä, Paloittele kylkipalat muutamaan osaan. Mittaa suureen kattilaan vesi, olut ja suola. Lisää kuorittu ja lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuumenna kievaksi.

2. Nosta lihat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. keitä lihoja 1 - 1 1/2 tuntia. Siirrä kattila pois liedeltä.

3. Lihojen kiehuessa valmista barbequekastike. Hienonnakuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua.

4. Nosta lihat liemestä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihojen pintaan hieman suolaa. Valele kastiketta lihojen pintaan molemmin puolin ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia. Valele lihojen pintaan lisää kastiketta paistamisen puolivälisä. Voit kypsntää ribsit myös grillissä. Mikäli kastiketta jää yli, voit tarjota sn ribsien kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti