lauantai 22. joulukuuta 2018

Saaristolaisleipä

Ohjeesta tulee 3 leipää

1 l      piimää
11/2   hiivaa
4 tl     suolaa
3 dl    siirappia
3 dl    Tuoppi kaljamaltaita
3 dl    vehnäleseitä
3 dl    ruisjauhoja
9 dl    vehnäjauhoja

*lämmitä piimä 37 C° = kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkkoon
*sekoita kunnes hiiva on liuennut piimään
*lisää suola, siirappi ja kaikki kuiva-aineet, vehnäjauhot viimeiseksi
*ei tarvitse kuin sekoittaa kaikki tasaiseksi taikinaksi
*öljyä kevyesti pitkänomaiset leipävuoat siveltimellä
*jaa taikina kolmeen vuokaan
*peitä vuoat leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä n. 1 - 11/2 h
*paista 175 C°:ssa, paista ensin 20 min. ja peitä sen jälkeen foliolla
  ja jatka paistamista vielä n. 50 minuuttia
*jäähdytä - malta syömästä heti - paranee säilytettäessä
*säilyy jääkaapissa jopa 2 viikkoa, voi pakastaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti