Ainekset (4 annosta)
- 250 gmaa-artisokkaa
- 1sipuli
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 1/2 dlkasvislientä
Risotto
- 2 rkloliiviöljyä
- 1sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 200 grisottoriisiä
- 2 dlvalkoviiniä
- 7-8 dlkasvislientä
- 3 rkltuoretta timjamia
- 1/4 tlmustapippuria
Maa-artisokkasipsit
- 100 gvoita
- 1maa-artisokka
Tarjoilu
- 1 dlparmesaaniraastetta
- 1/2sitruunan raastettu kuori
Tee näin
Pese maa-artisokat, kuori ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota muutama minuutti.
Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä. Siivilöi kasvikset liemestä ja soseuta. Säästä keitinliemi.
Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä paistokasarissa.
Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja odota, että se imeytyy riisiin.
Lisää maa-artisokkien keitinliemi ja kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
Tee sipsit. Leikkaa maa-artisokka ohuiksi lastuiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää maa-artisokat. Anna voin ruskistua. Kun lastut ovat kullanruskeita, nosta ne leivinpaperin päälle kuivumaan.
Lisää maa-artisokkapyree, kun riisi on lähes kypsää. Mausta pippurilla, timjamilla ja ruskistetulla voilla.
Viimeistele annokset parmesaanilla, maa-artisokkasipseillä ja sitruunankuorella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti