maanantai 5. maaliskuuta 2018

Meksikon jauhelihakeitto

Ohje on K-ruoka sovelluksesta.

Ainekset

4        isoa perunaa
4 dl    vettä
1/2 tl  suolaa
250 g paistijauhelihaa
2 tl     öljyä
1/2 ps sipulikuutioita
1/4 tl  mustapippuria
1 ps    Mexican vihannessekoitus
1 tlk   chilitomaattimurskaa
1-2 dl vettä

1. Kiehauta vesi kattilassa.Kuori perunat ja leikkaa noin sentin kuutioiksi. Lisää perunat ja suola kiehuvaan veteen. Keitä noin 5 minuuttia.

2. Kuumenna pinnoitetussa pannussa tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Kun jauheliha on paistunut lisää sipulikuutiot joukkoon kuullottumaan. Lisää lihaseos kattilaan ja mausta mustapippurilla.

3. Lisää vihannessekoitus ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä liki 10 minuuttia ja kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhdo purkki vedellä ja lisää keittoon. Kuumenna, anna hautua hetken ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti