torstai 10. lokakuuta 2024

Kurpitsapannulasagne

 




 






Kurpitsapannulasagne on Valion sivuilta bongattu ja menee jatkoon.

Myskikurpitsa saa makuparikseen chilillä maustetun ruokakerman ja voimakkaan makuisen cheddarkastikkeen.

Iso kannellinen, mielellään pinnotettu paistokasari sopii hyvin tämän valmistukseen.

Ainekset;

700 g myskikurpitsaa viipaleina

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rkl öljyä

1 tlk ( 400 g ) yrttimaustettua tomaattimurskaa

1 prk ( 2,5 dl ) Valio ruokakermaa Sweet Chili

2 dl vettä

80 g babypinaattia

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/4 tl muskottia

6 lasagnelevyä

1 prk ( 125 g ) Valio Koskenlaskija Ruoka & Dippi cheddar 14%

Saksanpähkinöitä rouhittuna

Ohje

1) Kuori kurpitsa ja lohko pitkittäin neljään osaan. Poista siemenet ja leikkaa lohkot poikittain muutaan millin paksuisiksi viipaleiksi.

2) Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä kannellisessa paistokasarissa. Lisää tomaattimurska, ruokakerma, vesi ja mausteet.

3) Huuhtele pinaatti ja säästä osa lasagnen pinnalle, Sekoitakurpitsa ja pinaatti kastikkeeseen. Kiehauta kastike.

4) Puolita lasagnelevyt ja upota ne yksitellen kastikkeeseen. Peitä kannella ja anna kypsyä 20 - 30 minuuttia kunnes kurpitsat ja pasta on kypsää.

5) Lusikoi juustokastike lasagnen pinnalle. Hauduta muutama minuutti

 kannella peitettynä, Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua, Viimeistele pinaatilla ja pähkinöillä .







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti