torstai 10. lokakuuta 2024

Korean bolognese

 Glorian ruoka&viini-lehdestä ( 08/2024 ) bongattu.

Gochujang-chilitahna tuo ruokaan pientä poltetta ja määrää voi säädellä oman maun mukaan.

Ainekset:

2 rkl seesaminsiemeniä

400 g sika-nauta jauhelihaa

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tomaattipyrettä

1 rkl gochujang-chilitahnaa

2 tl inkivääritahnaa

1 tl ( ruskeaa ) sokeria

2 rkl soijakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

3 levyä vehnänuudeleita

noin 1 dl nuudeleiden keitinvettä

1/2 ruukkua ruohosipulia 

1 rkl limettimehua

Valmistus:

1) Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä siemenet syrjään. Paista seuraavaksi jauheliha omassa rasvassaan rapean ruskeaksi, noin 5 minuuttia.

2) Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jataka paistamista pari minuuttia.

3) Lisää gochujang, inkivääritahna, sokeri, soijakastike ja seesamiöljy pannulle.Anna kiehua matalalla lämmöllä nuudelien kypsymisen ajan.

4) Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsiksi- Kauhaise noin desilitra nuudelien keitinvettä ja kaada se pannulle jauhelihaseoksen joukkoon. Kuumenna kastike kiehuvaksi.

5) Valuta nuudelit huolellisesti ja kippaa pannulle. Sammuta keittolevy. Hienonna ruohosipuli ja purista tarvittava määrä limettimehua.Lisää ruohosipuli, limettimehu ja paahdetut seesaminsiement pannulle. Kääntele sekaisin ja tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti