sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Belugabolognese

Tämä on ruotsalainen somehitti vuodelta 2019, ohje on blogista " Go 4 it vol.2 "



 4 annosta

Ainekset:

neljän hengen annos pastaa, miuluiten spagettia

10 öljyssä marinoitua aurinkokuivattua tomaattia

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä aurinkuivatuista tomaateista ( tai oliiviöljyä )

1 prk hyvää tomaattimurskaa

4 dl vettä

2 dl keittämättömiä belugalinssejä

1 rkl vihannesfondia ( tai 1 vihannesliemikuutio )

1/2 rkl hunajaa

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl kuivattua timjamia

suolaa 

pippuria myllystä

raastettua parmesaania

reilusti tuoretta basilikaa

Valmistus:

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit, Kuutioi sipulit pienessä öljytilkassa isolla pannulla tai kattilassa aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista parisen minuuttia koko ajan sekoittaen.

Laita sekaan kaikki loput ainekset ja anna kiuhuskella hiljakseen kannen alla noin 20 min.

Mausta suolalla ja tuoreella rouhitulla pippurilla.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Tarjoile parmesaaniraasteen ja basilikasilpun kanssa.

  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti