maanantai 14. helmikuuta 2022

Helppo kalamureke


Ohje on K-ruoka.fi sivustolta

n. 500 g tuoretta pakastettua kuha-, hauki- tai kirjolohifileetä nahattomana tai

vastaava määrä jauhettua kalamassaa

1 1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus cayennepippuria

1 rkl vehnäjauhoja

1 rkl perunajauhoja

2 kananmunaa

3 dl kuohukermaa

1 - 1 1/2 dl maitoa

tuoretta tilliä

Valmistus:

1. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen litran ( tai 1 1/2 l ) leipävuok ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

2. Huuhdo sulatetut tai tuoreet kalafileet nopeasti kylmällä vedellä, paloittele ne monitoimikoneen kulhoon ja ripottele päälle suola, musta- ja cayennepippuri, jauhot sekä munat.

3. Käynnistä kone ja lisää vähitellen huoneenlämpöinen kerma ja maito ( kirjolohelle riittää pienempi määrä, kuha ja hauki vaativat enemmän nestettä). Kun seos on tasainen, tasoita se vuokaan. Vuoka pitää jättää vajaaksi.

4. Peitä vuoka foliolla ja aseta se uunipannuun uunin alimmalle tasolle. Kaada pannulle n. 2 l kiehuvaa vettä ja kypsennä mureketta 200 asteessa vesihauteessa noin 50 minuuttia.

5. Anna murekkeen jäähtyä hetki ennen kumoamista. Koistele se tuoreella tillillä ja halutessasi katkaravuilla.

6. Tarjoa lisäksi hollandaisekastiketta, keitettyjä perunoita ja herneitä. Mureke maistuu myös kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti