tiistai 27. joulukuuta 2022

Kermainen korianteripossu


Ohje on Snellman.fi sivustolta


Ainekset:

850 g possun ulkofileetä

Persillade-yrttiseos

1 kpl salottisipuli

4-6 kpl valkosipulin kynttä

1 dl silputtua korianteria ( tai lehtipersilja )

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Marinadi

3/4 dl soijakastiketta

2 rkl persilladea

Kastike

3-4 dl kuohukermaa

2rkl sitruunan mehua

1 rkl karkeaa dijonsinappia

suolaa

mustapippuria

loput persillade-yrttiseoksesta

Tee ensin persillade-yrttiseos. Hienonna kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Mikäli et pidä korianterista, korvaa se miedommalla lehtipersiljalla.

Poista porsaan ulkofileestä mahdolliset kalvot. Teesoijakastikkeesta ja persilladesta marinadi, kierittele filee siinä ja anna maustua ainakin puoli tuntia,

Ruskista filee nopeasti kuumalla pannulla ja nosta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan.

Lisää pannulle kerma, loput marinadista ja yrttiseoksesta. Kiehauta. Kaada kastike fileen ympärille uunivuokaan ja kypsennä fileetä 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Lihan sisälämpötila n 70 - 75 astetta.

Nosta filee leikkuulaudalle ja peitä foliolla.

Tarkista kastikkeen maku, siirrä se kattilaan ja viimeistele sitruunanmehulla, sinapilla ja soijalla.Kaada takaisin uunivuokaan.

Viipaloi filee ja asettele viipaleet takaisin vuokaan kastikkeen päälle. Tarjoa keitetyn riisin tai vihreiden papujen ja vihersalaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti