Pro Kala ry:n resepti
Ainekset:
n. 500 g haukifileetä tai
jauhettua haukifileetä
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakerma
1 1/2 rkl perunajauhoja
valko- tai mustapippuria
1 ruukku rucolasalaattia tai pinaattia tai
50 - 100 g pakastepinaattia
n. 50 g tomaatti-basilika tuorejuustoa
paistamiseen rypsiöljyä
Valmistus:
Pidä kaikki aineet kylmässä ennen valmistusta.
Silppua pinaatti tai rucola tai anna pakastepinaatin sulaa. Leikkaa haukifilee paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja surauta kala hienoksi.
Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Sekoita silputtu pinaatti tai rucola lusikalla massan joukkoon.
Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassa 8 - 10 pihviksi paperin päälle.
Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa. Painele kiinni ja litistä pihvejä vähän kostealla kädellä tai lastalla.
Paista pihvit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Tarjoa haukimurekepihvien seuraksi esim. uunipunajuuria tai perunoita ja ruusu- tai parsakaalia tai vihreitä herneitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti