sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Fileekääröt ja kastike

Fileekääröt ja kastike

Hesarin Ruokatorstai kirjasta poimittu ja maittavaksi todettu.Toimii hyvin uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

1 porsaan sisäfilee ( noin 500 g )
1 rkl voita
170 g pekonia ( 1 pkt )
suolaa, valkopippuria

Juustokastike:
1 hienonnettu salottisipuli
1 rkl voita
2 rkl vasikanfondia
2 dl vettä
125 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl ruokakermaa
mustapippuria

1. Viipaloi liha ( kahdeksaksi ) vajaan sentin vahvuiseksi palaksi ja kääri ympärille pekonia.
2. Grillaa pekonikäärö molemmin puolin tai ruskista rasvassa pannussa kullanruskeiksi.
3. Kääri folioon ja pane grillin lämpöön tai 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.
4. Tee kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää liemitiiviste ja vesi. Keitä noin 10 minuuttia.
5. Pane juusto sulamaan kastikkeeseen. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele mustapippurilla.
6. Trjoa fileekääröt varhaisperunoiden, tomaatti- ja sipulivartaiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti