sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Crostinit ja Bruschetit

Crostinit & Bruschetit

Leikkaa valmiista patongista tai vaaleasta vuokaleivästä noin 1,5 cm paksuja siivuja. Voitele hieman oliiviöljyllä ja paista 250 asteisessa uunissa kunnes reunat alkavat hieman ruskistua ja leipä vaikuttaa mukavan rapealta ( 3-5 minuuttia, palavat nopeasti ).
Paahdetut paahtoleipä kolmiotkin käyvät monien täytteiden kanssa mainiosti ( toast skagen ).

Italialaiset bruschetta-leivät ( perusvarma ja maukas )

5 tomaattia
1/2 pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1/2 ruukkua basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsanicoa
rouhittua meri- tai vuorisuolaa
mustapippuria

Poista tomaateista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha pieneksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, silputtu basilika, oliiviöljy ja balsamico. Rouhi joukkoon suolaa ja mustapippuria. Levitä reilu nokare täytettä leivälle. Koristelu basilikanlehdellä.


Herneenverso-vuohenjuustotahna ( oma suosikki )

Tämä maistuu voimakkaasti herneenversolta, vuohenjuustolta ei niinkään.

1 ruukku herneenversoja
200 g vuohenjuustoa ( tuorejuustomaista, ei kuorellista )
1 tl kuivattua minttua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria

Kaikki ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä, varovasti pikkuhiljaa kunnes tahna on koostumukseltaan sopivaa.


Katkarapu ( Skagen ) ( niin... vai olisko tää mun suosikki  ? )

170 g katkarapuja
2-3 rkl tilliä
1/2 - 3/4 dl ranskankermaa
1/2 - 3/4 dl majoneesia
puolikas punasipuli silputtuna
1/4 tl mustapippuria
ripaus suolaa


Artisokkatahna

1 prk ( 290/160 g ) artisokansydämiä ( jos käytät suolaliemeen säilöttyjä, huuhtele ne ensin )
1 valkosipulinkynsi
öljyä artisokkapurkista tai oliiviöljyä

Soseuta sauvasekoittimella artisokansydämet ja valkosipulinkynsi. Lisää öljyä pikkuhiljaa kunnes olet löytänyt sopivan koostumuksen. Suosittelen sellaista pehmeästi käsiteltävää joka kuitenkin pysyy hyvin vielä leivän päällä. Voi myös käyttää dippinä tai lusikoida suoraan :). Säilynee muutaman viikon jääkaapissa kuten avattu artisokkapurkkikin.


Kreikkalaiset tzatziki-leivät

1 kurkku ( noin 300 g ) siemenet pois kaavittuna
150 - 200 g turkkilaista jugurttia
2 valkosipulin kynttä
ripaus mustapippuria
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
Koristeluun: oliiveja

Raasta kurkku ja jätä se siivilään valumaan, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Murskaa valkosipuli ja sekoita jugurttiin. Lisää kurkkuraaste, silputtu minttu ja mustapippuri. Kaada lopuksi joukkoon oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Crostinit & Bruschetit





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti