sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Chili con carne-keitto

 


K-Ruoka resepti.

Tosi maukas ja helppotekoinen keitto. Juustoraaste tarjoilussa ehkä tarpeeton.

Ainekset:

1 sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

2 lehtisellerin vartta

1 punainen chili

1 tlk ruskeita papuja suolaliemessä

2 tomaattia

250-350 g naudan jauhelihaa

1 ps kasvissuikaleita

1 tlk paseerattua tomaattia

1/2 l vettä

1-2 liha-annosfondia

(1/2 tl suolaa )

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl timjamia hienonnettuna

Lisäksi:

juustoraastetta

maissilastuja

1) Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi, Hienonna valkosipulin kynnet, lehtisellerin varret ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Huuhtele ja valuta pavut. Kuutioi tomaatit.

2) Paahda jauheliha pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon sipulit, chili ja lehtiselleri. Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

3) Lisää kasvisuikaleet, paseerattu tomaatti, vesi, lihafondi ja pavut. Mausta vielä suolalla ja pippurilla, Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle timjami ja tomaattikuutiot. Tarjoa keitto juustoraasteen ja massilastujen kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti