tiistai 28. maaliskuuta 2023

Täytetyt kuharullat



 600 g kuhafileetä

1 1/2 tl suolaa

1/2 sitruuna

1  ruukku lehtipersiljaa tai ruohosipulia

1 ruukku tilliä

200 g ( 1 rs ) maustamatonta tuorejuustoa

1/2 tl mustapippuria rouhittuna

2 dl valkoviiniä

2 rkl voita

Lisäksi

2tl rypsiöljyä voiteluun

1/2 sitruuna

Valmistus:

Etsi kuhafileestä ruotorivi sormin tunnustellen. Leikkaa viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista kapea kiilamainen pala ruotoineen. Puolita fileet pitkittäin ja mausta suolalla.

Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit, säästä vähän lehtiä koristeluun. Sekoita tuorejuustoon puolet yrteistä, sitruunanmehu, kuoriraaste ja pippuri.

 Levitä juustoseos kaloille. Ripottele loput yrtit päälle ja kääri kalat rulliksi. Laita rulllat voideltuun uunivuokaan ( vetoisuus n. 2 l ). Lisää viini ja halutessasi nokare voita jokaisen rullan päälle.

Paista kuharullia 200-asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia. Viimeistel sitruunaviipaleeilla ja yrteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti