maanantai 8. kesäkuuta 2020

Herkullinen tomaatti-fetapiirakka


Ohje on Kotilieden Suklaapossu blogista


Pohja:

Porkkanapohja

pyöreään n. 28 cm vuokaan

100 g voita
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaaa
( + 1 rkl sokeria makeiden täytteiden kanssa )

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään.
Yhdistä aineet ja sekoita sen verran että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen.
Voitele piirakkavuoka kevyesti. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen.

Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit valmistella täytettä sillä välin.
Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia. Laita päälle haluamasi täytteet ja jatka paistamista 180 asteessa kunnes täyte on hyytynyt.

Täyte:

200 g fetajuustoa kuutioituna
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
2 dl cheddar-gouda-juustoraastetta
basilikan lehtiä hieman pienemmäksi pilkottuina
150 g rucola-pestotuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa

Laita esipaistetun pohjan päälle puolet fetajuuston ja tomaatin palasista sekä juustoraaste.
Ripottele päälle basilkan lehtiä. 
Sekoita tuorejuusto, maito, munat ja suola keskenään. Kaada täytteen päälle. 
Ripottele pinnalle loput fetajuuston ja tomaatin palat. 
Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kunnolla hyytynyt. Jäähdytä hetki ennen syömistä tai tarjoile vasta seuraavana päivänä hieman lämmitettynä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti