keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Vuohenjuusto-punajuuririsotto

Resepti on Kodin kuvalehden syyskuu 2017 numerosta.

 
3–5 (500 g)
 
punajuurta
 
1
 
sipuli
 
2
 
valkosipulinkynttä
 
3
 
rkl
 
oliiviöljyä
 
3
 
dl
 
risottoriisiä
 
8–9
 
dl
 
kiehautettua vettä
 
1
 
kasvisliemikuutio
 
2
 
rkl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
 
½
 
rkl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai ½ tl kuivattua)
1
 
tl
 
suolaa
 
½
 
tl
 
mustapippuria rouhittuna
 
25
 
g
 
voita
 
1
 
dl
 
parmesaania raastettuna
 
2
 
rkl
 
hunajaa
 
1
 
rkl
 
sitruunamehua
Päälle
 
1 rs (150 g)
 
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
 
50
 
g
 
juuressipsejä
 
tuoretta timjamia

Työvaiheet


  1. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi.Tuoreensadon mehevät punajuuret kypsyvät risotossa myös karkeaksi raastettuna.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja kuullota viitisen minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Lisää punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja puolet kuumasta vedestä. Näin varmistat, että punajuuriraaste alkaa kypsyä heti. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet.
  4. Lisää loppu vesi kahdessa erässä. Jatka kypsennystä 5–8 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa.
  5. Lisää voi, parmesaani, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin. Jos risotto kaipaa kosteutta, lisää tilkka vettä.
  6. Viimeistele risotto vuohenjuustonokareilla, juuressipseillä ja tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti