sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kasvislasagne


Kodin kuvalehden resepti otsikolla " Vau, mikä kasvislasagne. Tähän jää koukkuun!"


Lasagnelevyjä

Täyte
3 porkkanaa
2 sipulia
1 punainen paprika
1 rkl hunajaa
4 valkosipulin kynttä
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 tölkki hyvälaatuista tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
1 basilikaruukku
1 oreganoruukku
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 dl parmesaania
suolaa
viherpippuria
200 g mozzarella raastettuna

Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5 - 10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.

Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.

Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja ( noin puolen sentin paksuisia ). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain kunnes päällimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkkeen loppu niin että levyt peittyvät.

Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Tarvittaessa peitä loppuvaiheessa foliolla. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti